Levendulaolaj a bőrápolásban

A levendulaolaj számos előnnyel jár a bőrápolás területén. E kékeslila virágok kiválóan gyógyítják a különböző bőrproblémákat. A Földközi-tenger térségében és Dél-Franciaországban elterjedt virágból készült olajat vízgőzdesztillációval nyerik ki a növényből. A levendula az egyik legkíméletesebb illóolajok egyike, melyet így az idősek és a gyermekek is használhatnak. Amellett, hogy nagyszerűen kezeli a bőrproblémákat, már a bibliai idők óta felhasználják ezt az anyagot a fejfájás, a stressz enyhítésére, fertőtlenítésre, az égési sérülések, a depresszió és az álmatlanság kezelésére.

Levendula

A levendulából készült illóolaj rendkívül koncentrált, így elegendő csak néhány cseppet használni belőle. Több, mint 500 kilogramm levendula szükséges 24 uncia illóolaj előállításához, amit aztán felhasználás előtt vissza kell hígítani vízzel vagy valamilyen hordozó olajjal (mandula, jojoba, kókusz). A levendulaolajat azonban tisztán is alkalmazhatjuk cseppenként. Masszázshoz vagy nagy területekhez azonban mindig hígítva kell hozzányúlni.

A levendulaolajjal olyan bőrproblémákat kezelhetünk, mint a pattanások, a dermatitis, a rovarcsípések, így a levendula a "legjobb barátod" lehet. Ez az olaj egyszerre antiszeptikus és gyulladáscsökkentő. Tisztán alkalmazva bekenhetjük vele a bőrhibákat és a pattanásokat. Nagyobb területekhez keverjünk néhány csepp illóolajat a krémünkbe és alkalmazzuk ezt a keveréket az érintett területen.

A görögök és a rómaiak már az ősi időkben használták a levendulaolajat az égési sebek kezelésére. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít gyógyítani és megújítani a bőrt.

Hatékonyan alkalmazható az égési sérülések kezelésére. Aloe Vera géllel keverve még hatékonyabban fejti ki jótékony hatását.

A levendula nyugtató hatással is bír. A fürdővízbe néhány cseppett téve egy relaxáló élményben lehet részünk. A levendulaolajat hígítva a gyermekszobába permetezve segíthetjük a csecsemőnk nyugodt alvását és csendes éjszakáját. Arra figyeljünk, hogy ne permetezzük közvetlenül a kicsire.

A levendula aromaterápiás szerként is működik, tehát használjuk párologtatóban is.

Hidratáló termékek ITT!

Shea vaj szappanlevendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Shea vaj szappan levendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Krémes, selymes, visszafogott habzás, diós shea illat és kiadósság jellemzi ezt a négy összetevőből álló tömbszappant.

Ár: 1625 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!