Kakaóvaj a bőrápolásban

A kakaóvaj több módon is jó hatással van a bőrünkre. A bőrbe masszírozva megvédi azt és az esetleges hegeket is segít halványítani. A kakaóvaj egy jól ismert népi gyógyszer, melyet már évtizedek óta használnak. Ráadásul egyre több bőrápoló termék népszerű összetevője. A kakaóvaj egy teljesen természetes anyag, amit még főzéshez is használhatunk, de bőrünk védelme érdekében is nagyon fontos. Igazán megér egy próbát ez a csodás anyag, mivel nagyszerű az illata, olcsó és sokáig elegendő.

kakaovaj

A kakaóvaj és a bőr

Bőrünk három rétegből áll: felső rétege a felhám, ahová maga a kakaóvaj is képes behatolni. A kakaóvaj a bőr középső hámrétegét is elérheti. A kakaóvaj egyébként a kakaóbabból készült növényi zsír. Nagyon hatásos a száraz bőr gyógyítására. Ez a természetes hidratáló nagyszerűen puhítja a bőrt. A Herbal luxus azt írja, hogy "a kakaóvaj kiváló bőrpuhító, hiszen nagyszerűen képes felszívódni a bőrbe." Hihetetlenül nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, ami rendkívül előnyös a bőr számára. Az E-vitamin bizonyítottan segíti a bőr megújulását és javulását. A kakaóvaj egy nagyszerű antioxidáns. Az antioxidánsokról pedig tudjuk, hogy megvédik a bőrsejteket a szabad gyökök és a méreganyagok pusztító hatásaival szemben, melyek sejtszinten károsítanák a szöveteket. Az antioxidáns tulajdonsága a kakaóvaj számára konzerválóként is működik, így hosszú ideig eltartható ez az értékes anyag. A kakaóvajat ma már megtaláljuk krémekben, testápolókban és hidratálókban is.

A kakaóvaj bőrgyógyító hatása

A kakaóvaj képes megszüntetni a striákat és az egyéb hegeket is. Sokan tapasztalták már, hogy a kakaóvaj milyen gyorsan meggyógyítja a hegeket. Még a plasztikai sebészek is tanácsolják a betegeiknek a kakaóvajat a műtéti hegek gyógyításához. Rengeteg tapasztalat igazolja a kakaóvaj efféle regeneráló tulajdonságait. Sok ember már néhány nap után látványos javulást vél felfedezni bőrhibáiban. A kakaóvaj teljesen természetes és sima textúrával rendelkezik, ezért könnyű alkalmazni és használni is.

Hidratáló termékek ITT!

Shea vaj szappanlevendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Shea vaj szappan levendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Krémes, selymes, visszafogott habzás, diós shea illat és kiadósság jellemzi ezt a négy összetevőből álló tömbszappant.

Ár: 1625 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!