Körömvirágkrém a bőrápolásban

A körömvirág Dél- és Közép-Európában őshonos. Szép, aranyszínű virágokat hoz, de ezeket nemcsak dekorációs célokra használhatjuk fel, hiszen számos gyógyító hatással is rendelkeznek. E sárgás virágokat a népgyógyászat már régóta felhasználja mint gyógynövényt. Régen a himlő és kanyaró kezelésére használták, de manapság még nagyon sok homeopátiás szerben is találkozunk vele.

A körömvirágkrémben található hatóanyagok serkentik a vérkeringést és felgyorsítják a gyógyulási időt. A körömvirág virágai egy keserű vegyületet, egy illóolajat tartalmaznak, melynek gyógyító, gyulladásgátló, antibakteriális és nyugtató hatást tulajdonítanak.

koromvirag

Jelentős mennyiségben találunk a virág szirmaiban flavonoidokat, karotionidokat, C-vitamint, fehérjéket és gyantákat. Ezek mind szükségesek a bőr szöveteinket és ereinek egészségének fenntartásához.

A körömvirágkrémmel jól kezelhető az érzékeny és a száraz bőr, a belőle készült olaj felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, valamint energetizálják és nyugtatják a bőrt. Ezenfelül fokozzák a vérkeringést is. A körömvirágkrémet is használhatjuk a bőr gyulladásos kezelésére, a zúzódások és az ekcémák eltüntetésére.

A körömvirágkrémnek bőrrák elleni hatásai is ismertek, így érdemes a körömvirágból készült italt is fogyasztani. A körömvirág szirmait a bőr külső kezelésében is alkalmazhatjuk a különböző sebek, gyulladások, bőrpír enyhítésére. A szirmok belsőleg fogyasztva gyógyítják a nőgyógyászati, mérgezési és lázas állapotokat.

Rengeteg módja létezik a körömvirág szirmainak felhasználására. Az egyik legjobb módja ennek, hogy krémet készítünk belőle. Forrázzuk le a szirmokat és az így kapott teával enyhíthetjük a klimaxos problémákat, a menstruációs fájdalmakat és a gyomorhurut tüneteit.

Hidratáló termékek ITT!

Shea vaj szappanlevendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Shea vaj szappan levendulás 90 g (MosóMami Kft.)

Krémes, selymes, visszafogott habzás, diós shea illat és kiadósság jellemzi ezt a négy összetevőből álló tömbszappant.

Ár: 1625 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!