A kókuszolajat is számos módon fel lehet használni a bőrápolásban. Ez is természetes anyag, ami mentes minden mesterséges összetevőtől. A kókuszolaj tehát egy olyan szerves anyag, amit nem kezeltek szintetikus, vegyi anyagokkal. A kókuszpálma diójából teljesen hagyományos úton állítják elő ezt a rendkívül sokoldalú terméket. Használjuk egész testünkön vagy arcunkon a napégés vagy akár az akne kezelésére is.
Az organikus kókuszolaj könnyen felszívódik a bőrbe, így kiváló hidratáló, mivel nem hagy zsíros, ragacsos utóérzetet. Használjuk egyből fürdés után, mialatt a bőr még kissé nedves. Vagy használjuk masszázsolajként testradírral vegyítve, hogy ne csak ápolja a bőrt, hanem meg is szabadítsa azt az elhalt hámsejtektől.Ráadásul a kókuszolaj egy csodálatos arckrém is.
Ha zsíros bőröd van, akkor tudod, hogy milyen nehéz olyan arckrémet találni, ami nem teszi zsírosabbá bőrödet. A kókuszolaj azonban tényleg ilyen: használjuk az arcunkon lefekvés előtt és reggel igazán meg fogunk lepődni, hogy milyen könnyű és matt hatású a bőrünk. Puhává és selymessé teszi a bőrt, ami által eltünteti a kisebb ráncokat, valamint felszívja a felesleges faggyút is.A napégést is jól lehet kezelni a kókuszolajjal. Magas antioxidáns tartalma segít csökkenteni a bőrpírt és megvédi a hámréteget a napozás káros hatásaitól. Hatékonyan száll szembe az UV sugárzás következtében kialakult szabadgyökökkel is. A szerves kókuszolajat már régóta használják a különböző bőrbetegségek gyógyítására is. (akne, dermatitis, seborrhaea, ekcéma). Laurinsavat is tartalmaz, ami antimikrobiális tulajdonságokkal bír, így a bőr kórokozóival is szembeszállhatunk a kókuszolaj segítségével. Mossuk meg a bőrt először egy enyhe tonikkal, majd kenjük be az érintett területet vékonyan kókuszolajjal. Nem véletlen tehát, hogy a kókuszolajat már ilyen régóta használják hidratálásra és bőrápolásra is. Rendkívül sokoldalú termékről van szó, ami hűtőben tartva nagyon sokáig megőrzi frissességét.
Krémes, selymes, visszafogott habzás, diós shea illat és kiadósság jellemzi ezt a négy összetevőből álló tömbszappant.